Opladers elektrische fiets

Opladers elektrische fiets

Met een oplader wordt de accu van je elektrische fiets opgeladen. Het is belangrijk dat je een oplader kiest die bij jouw elektrische fiets past. Zo moet onder andere het voltage overeen komen en dient de oplader de juiste laadplug te hebben. AccuCompany heeft een ruim assortiment aan opladers voor elektrische fietsen waardoor bijna alle fietsmerken kunnen worden opgeladen. Denk bijvoorbeeld aan opladers van Giant, Sparta, Gazelle en Bosch.

Voltage

Er zijn verschillende opladers op de markt met verschillende voltages. Welke is geschikt voor mijn fietsaccu? Voor een 36V fietsaccu is een acculader van 42V nodig. Voor een fietsaccu met een voltage van 24V is een 29.4V oplader nodig. Het voltage word onderop de lader vermeld. Het kiezen van een juiste oplader is belangrijk. Een verkeerde oplader kan zorgen voor gevaarlijke situaties.

Snelladen of opladen elektrische fiets

De laadsnelheid van een oplader word aangegeven met Ampère. Hoe hoger het ampèrage, hoe sneller de accu oplaad. Een standaard elektrische fiets oplader heeft een ampèrage tussen de 1.5A en 2A. Een lader met meer dan 4A word een snellader genoemd. Wanneer je de fietsaccu dagelijks gebruikt word geadviseerd om een standaard oplader te gebruiken. Overmatig gebruik van een snellader kan ervoor zorgen dat de actieradius (het aantal kilometers) minder word.

Gemiddelde laadtijd elektrische fietsaccu

Capaciteit

Standaard oplader

Snellader

200Wh

3 uur

1.5 uur

300Wh

4 uur

2 uur

400Wh

5 uur

2.5 uur

500Wh

6.5 uur

3 uur

600Wh

8 uur

4 uur

Laadplug

Er zijn veel verschillende soorten laadpluggen. Denk bijvoorbeeld aan een Rosenberger plug, XLR plug, RCA plug of een DC plug. Via onze keuzehulp helpen wij u graag verder met het zoeken naar een geschikte lader:  

Keuzehulp lader

Laadtips:

·         Gebruik uitsluitend een oplader die geschikt is voor de accu

·         Sluit eerst de oplader aan op de fietsaccu en stop daarna de stekker in het stopcontact

·         Klaar met opladen? Haal stekker eerst uit het stopcontact en vervolgens de laadplug uit de fietsaccu

·         Laad je elektrische fietsaccu op bij kamertemperatuur

·         De oplader kan warm worden tijdens het opladen

·         Laat een fietsaccu niet langer dan 12 uur aan de oplader liggen

·         Maak alleen in speciale gevallen gebruik van een snellader

·         Laad een fietsaccu niet op na iedere korte rit

·         Word de fiets een tijdje niet gebruikt? Laad dan de fietsaccu tenminste 1x per 3 maanden op

Hulp nodig bij het zoeken naar de juiste fietsaccu oplader? Stuur een foto van de laadplug en het typeplaatje op de oplader naar info@accucompany.nl en wij helpen je graag verder!

Laat hier je reactie achter