Actieradius na fietsaccurevisie

Actieradius na fietsaccurevisie

Als fervent fietser weet je maar al te goed dat een goede fietsaccu van essentieel belang is. Het is immers de energiebron die jouw fiets aandrijft en ervoor zorgt dat je zonder al te veel inspanning lange afstanden kunt afleggen. Na verloop van tijd kan de capaciteit van een fietsaccu echter afnemen, waardoor de actieradius afneemt en je sneller op zoek moet naar een stopcontact. Gelukkig biedt AccuCompany Riethoven een oplossing in de vorm van fietsaccu revisie. In deze blog leggen we uit wat accurevisie inhoudt, hoe revisie in zijn werk gaat en welke voordelen het biedt.

Wat is fietsaccurevisie?

Accurevisie is een proces waarbij een oude of beschadigde accu wordt gereviseerd, zodat deze weer als nieuw functioneert. Dit wordt gedaan door de oude cellen te vervangen door nieuwe cellen van dezelfde of betere kwaliteit. Op deze manier wordt de capaciteit van de accu hersteld en kan deze weer net zo lang mee, of zelfs langer mee, dan toen hij nieuw was.

Hoe gaat revisie in zijn werk?

Bij AccuCompany Riethoven gaat revisie als volgt in zijn werk: nadat de oude cellen uit de accu zijn verwijderd, worden de contactpunten grondig gereinigd. Vervolgens worden de nieuwe cellen geïnstalleerd en getest. Hierbij wordt gekeken of de accu goed functioneert en of de nieuwe cellen goed samenwerken met de bestaande elektronica. Als dit het geval is, wordt de accu weer volledig opgeladen en is deze weer klaar voor gebruik.

De voordelen van fietsaccu revisie

Er zijn diverse voordelen verbonden aan fietsaccu revisie. In de eerste plaats is het een duurzame oplossing, omdat de oude accu niet hoeft te worden weggegooid. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een nieuwe accu is immers een flinke investering, terwijl revisie vaak een stuk voordeliger is. Daarnaast is de kwaliteit van de nieuwe cellen vaak beter dan die van de originele cellen, waardoor de accu een hogere capaciteit kan hebben dan toen hij nieuw was. Hierdoor kun je meer kilometers afleggen voordat je de accu opnieuw moet opladen.

De actieradius na revisie

Een van de belangrijkste voordelen van fietsaccu revisie is dat de actieradius van je fiets na revisie weer flink kan toenemen. Hoeveel extra kilometers je kunt fietsen hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de nieuwe cellen en de capaciteit van de accu. Over het algemeen kun je na revisie echter rekenen op een flinke verbetering van de actieradius. Dit betekent dat je langer kunt genieten van je fietstochten en dat je minder snel op zoek hoeft naar een stopcontact om je accu op te laden.

Als je een elektrische fiets hebt en je wilt meer uit je accu halen, dan is een accurevisie bij AccuCompany Riethoven zeker het overwegen waard. De actieradius van je fiets kan flink toenemen, waardoor je langer en verder kunt fietsen zonder je zorgen te maken over een lege accu. Het is een duurzame en betaalbare oplossing die ervoor zorgt dat je langer kunt genieten van je elektrische fiets. Kortom, als je op zoek bent naar een manier om de actieradius van je elektrische fiets te verbeteren, dan is accurevisie bij AccuCompany Riethoven een uitstekende keuze. Met hun expertise en ervaring zorgen ze ervoor dat je fiets weer als nieuw functioneert, en kun je weer lange fietstochten maken zonder je zorgen te maken over de accu.

1Reacties

  • Avatar
   Thomas Derhard
   mei 24, 2023

   Hoi, is de accurevisie ook bij een Batavus Padua easy fiets, Bouwjaar 2014, met Banaanaccu mogelijk? Misschien in plaats van NiMH-Accu met Li-ion technologie? Dank u voor uw inspanningen. Hartelijke groeten Thomas

Laat hier je reactie achter