Tips voor het opladen elektrische fiets

Tips voor het opladen elektrische fiets

Levensduur fietsaccu

Wat is de levensduur van een fietsaccu? Vele factoren bepalen hoe lang je fietsaccu meegaat. De kwaliteit van de batterij, de gebruiksfrequentie en het opladen van je elektrische fietszijn de belangrijkste factoren.

Lithium batterij kwaliteit

De beste kwaliteit fietsaccu's worden gemaakt uit de beste kwaliteit cellen. Tegenwoordig worden alle fietsaccu's gemaakt van lithium cellen type 18650. Lithium cellen zijn er van diverse fabrikanten. De meest bekende zijn Sanyo, Panasonic, Samsung en Sony. Deze fabrieken leveren ook de beste cellen af. Een betere Lithium cel heeft een lange levensduur en is beter bestand tegen zelfontlading. De prijs van een kwaliteit cel is 2 a 3 keer hoger dan een Chinese cel en aangezien er gemiddeld 50 cellen in een fietsaccu zitten, kan de prijs van een fietsaccu of revisie enorm verschillen.

Opladen van je elektrische fiets

Een Lithium batterij werkt op basis van een chemisch proces. Gebruikt je de batterij niet, dan ligt chemische fabriek stil en is het moeilijker om deze op gang te krijgen. De beste tip: Gebruik je elektrische fiets zo veel mogelijk!

Ben je niet zo'n all-weather-fietser en staat je fiets in de winter stil? Zorg dan voor dat je accu minimaal eens in de drie maanden aan de lader gaat zodat je de chemische fabriek weer even wakker maakt. Fiets je accu ook het liefst zo goed als leeg. Door een batterij nagenoeg leeg te maken, blijft de chemisch fabriek ook van A tot Z lekker op gang! 

Gebruik je fietsaccu smart

Gebruik onderstaande tips voor een lang leven van je fietsaccu: